sunnuntai 16. syyskuuta 2007

Länsi-Turunmaan kaupunki/ The city of Länsi-Turunmaa

Sain vähän aikaa sitten tietää, että saaristokunnat Parainen, Nauvo, Korppoo, Iniö ja Houtskari yhdistyvät vuonna 2009, ja saavat nimekseen "Länsi-Turunmaan." Minusta tuo on ihan hieno ajatus, että kuntaliitos tehdään, koska uusi Länsi-Turunmaa alkaa kehittää lossi- ja datayhteyksiä sekä luvassa on muutakin hyvää saaristolaisille.

Minusta vaan tuo nimi on melko... typerä. Miksiköhän se ei pysynyt sen kunnan nimisenä, joka noista viidestä on ainoa kaupunki, eli Parainen. Vaikka tuo antaakin hyvän kuvan ulkopaikkakuntalaiselle siitä, että missä päin Suomea se sijaitsee, niin silti en pidä nimestä. Vaikka olenkin suurimman osan elämästäni (>12 vuotta) asunut Turussa, niin minulle tulee tuosta nimestä mieleen jokin teollisuusalue. Tosiasiassahan tuo saaristo on Suomen kauneinta aluetta ja todella viihdyttävä ja rauhallinen paikka. Se on myös maailman suurin saaristo saarien lukumäärän perusteella.

Olen useasti käynyt tuolla Suomen alueella ja ottanut parinsensataa kuvaa sieltä. Alla muutama kuva, jotka olen ottanut Nauvossa. Klikkaa suuremmiksi.


Not long ago I found out that the island municipalities Parainen, Nauvo, Korppoo, Iniö and Houtskari are joining in the year 2009, and they are given a new name of "Länsi-Turunmaa." I think it is a fine thought that the municipality joining is done, because Länsi-Turunmaa begins to develop ferry and data connections and there's other things coming up for those islanders.

But I think that name is somewhat... stupid (Western Turkuland). I wonder why it didn't keep the name of that municipality, which is the only city from those five municipalities: Parainen. Even though the new name gives a good picture of where it is located in Finland, I don't really like it. Although I have lived the most of my life in Turku (>12 years), this name gives me an impression of some sort of an industrial zone. The fact is that the archipelago of Turku is the most beautiful area in Finland and it's really soothing and peaceful place. It is also the biggest archipelago in the world by the number of islands.

I have many times visited that place in Finland and have taken a couple of hundred photos from there. Below is a few photos, that I have taken in Nauvo. Click to enlarge.Hyppyhämähäkki Ristihämähäkkir Ilta Nauvossa Nauvo

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Minusta uusi nimi on myös aika omituinen niin kauniille paikalle. Jossain vaiheessa oli puhetta Havskrona/Merikruunu nimestä, se olisi sopinut todella hyvin... kuin kruunu :)
Alkuperäinen nimiehdotelma hakemuksessa, joka lähetettiin, on kuitenkin ollut Länsi-Turunmaa ja siihen on tuomioistuin lopulta päätynyt... pienen nokkapokan jälkeen, jota käytiin nimestä saaristokuntien välillä.

Sami Vuori kirjoitti...

No Havskrona olisikin ollut paljon parempi. Kuulostaa todella kuvaavalta tietyllä tapaa. Mutta minkäs teet nyt, kun päätös on jo ehditty moukaroimaan pöytäkirjoihin :(